2023.09.06 Ambtsrust en inzet Diaken

Next

Ambtsrust en inzet Diaken

Op woensdagavond 6 september hebben we in Veendam een bijzondere aposteldienst mogen beleven.

Na de bijbellezing door zr. Ursula Eefting diende onze apostel indrukwekkend over o.a. het koninkrijk van de hemel en het verloren schaap. De bijbeltekst voor deze dienst uit Mattheüs 18:23 en 24 handelt over een koning die een grote schuld van een dienaar kwijtscheld. Deze dienaar eist vervolgens van een van zijn mededienaren de volledige vergoeding van een kleine schuld. Hij kent geen genade.

Voor deze dienst was ook de gemeenschap Hoogezand uitgenodigd. Verder waren er ook broeders en zusters uit Assen en Froombosch. Al met al waren we met meer dan 100 aanwezigen.

In deze dienst werd ambtsrust verleend aan onze pr. Antonie Bouwmeester en aan pr. Bilijam uit Hoogezand. Daarna werd onze broeder Stefan AB aan het altaar geroepen waarna hem het ambt van diaken werd toevertrouwd.

Het was de laatste dienst van onze apostel in Veendam. In januari zal aan hem ambtsrust worden verleend. Om die reden is hem na de dienst, namens beide gemeenschappen, een bos bloemen en een kaaspakket overhandigd door pr. Bouwmeester.

Na afloop werd, ondanks de hoge temperaturen, nog lang nagepraat onder het genot van koffie, thee en fris.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam