2023.09.03 Dienst

Previous

Dienst op zondag 3 september

Op zondag 3 september beleefden we als gemeenschap Veendam een bijzondere dienst. Onze oudste Rasker viel in voor onze zieke voorganger en ging dus voor. Onze voorganger kampt al enige tijd met naweeën van een operatie waardoor hij niet mobiel is en niet lang mag staan. Maar, vanwege het bijzondere karakter van deze dienst was hij er gelukkig wel bij.

En wat vormde het bijzondere karakter? In deze dienst namen we afscheid van onze priester Antonie Bouwmeester als priester in actieve dienst. Na vele jaren als onderdiaken, diaken en priester wordt hem op de eerstvolgende woensdagdienst (6 september) door onze apostel ambtsrust verleent. Omdat op die woensdag ook de gemeenschap Hoogezand aanwezig zal zijn wilden we zijn ambtsrust graag persoonlijk maken en dus al op deze zondag hieraan aandacht schenken.

Na de dienst richtte onze voorganger het woord tot Antonie en noemde hij enkele belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven en vertelde diverse anekdotes. Zo werd het een sfeervol gebeuren.

Zr. Claudia Vos heeft een aantal foto’s gemaakt die een goede indruk geven van de mooie sfeer tijdens deze dienst. Ook is na afloop een groepsfoto gemaakt. 

Na afloop hebben we nog met elkaar nagepraat onder het genot van koffie en thee.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam