2022.01.30 Dienst

Previous

Dienst in Veendam op zondag 30 januari 2022

Eindelijk! Het is zondag 30 januari. We gaan voor het eerst weer naar de dienst in onze eigen kerk. 

Vorig jaar waren er diverse “lock down” periodes. De laatste ging in op 14 december. Van de ene op de andere dag. En nu, nu kan het weer. Weliswaar met mondkapje op totdat je zit maar ja. We zingen samen, het koor zingt, br. Huug Jan Akkerman speelt orgel, onze voorganger gaat voor. En we zijn met bijna 40 broeders en zusters.  Het is (bijna) als vanouds.

Bij aanvang zingen we samen lied nr 423 "Op de groene weide leidt ons de Heer vol vriend’lijkheid". We beleven een waardevolle dienst met als thema Matteus 9:36.

Onze voorganger dient over de Goede Herder en over de hulp van Jezus voor alle mensen. En dat, aldus de voorganger, gaat verder dan vragen “Hoe gaat het?”. Pr. Nienhuis dient mee. 

We zingen ook nog lied 630, als verbinding met onze ontslapenen. Aan het eind besteedt hij nog aandacht aan de ernstig zieken in onze gemeenschap.

Als slotlied zingt het koor “ Wat de toekomst brengen moge”. Tijdens de koffiezit na afloop hebben we weer contact met elkaar. En zo eindigt een “normale” zondagochtend.  En we bidden en hopen dat we nu de diensten langdurig weer live kunnen beleven.

Enkele foto’s hieronder geven een indruk van deze zondagmorgen.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam