2017.10.01 Dankdag voor de Oogst

Previous

Dankdag voor de Oogst 2017

Ieder jaar op de eerste zondag van Oktober vieren we Dankdag voor de Oogst.

Het altaar wordt versierd met producten van het land, broeders en zusters brengen levensmiddelen mee en we danken God voor alle gaven.

De meegebrachte levensmiddelen worden na de dienst beschikbaar gesteld aan de voedselbank.

Dit jaar is het thema van de dienst uit Romeinen 11:36  “Alles is uit Hem ontstaan...”.

Het altaar is dit jaar niet alleen versierd met levensmiddelen. Ook enkele oude gebruiksvoorwerpen maken deel uit van de versiering. Ook in de hal zijn, bij mooie bloemstukken, oude gebruiksvoorwerpen geplaatst. En midden voor het altaar staat een grote foto van een landarbeider. Onze Herder, die deze dienst voorgaat, wijst erop dat dit niet zomaar een willekeurige foto is. De foto is in het bezit van een oudere broeder die al vele jaren de diensten niet meer bezoekt maar graag deze foto beschikbaar stelt omdat zijn vader de landarbeider is en omdat zijn vader één van de eerste Apostolischen was in de gemeenschap Froombosch.

Bij aanvang van de dienst zingt het gemengd koor “Al het leven stroomt uit U”.

Onze Herder gaat hierop in door de beginregels van de beide coupletten te vertalen met “Almachtige God, ik weet wie U bent, laat mij weten wie ik ben”. 

Voordat Pr. Bouwmeester meedient zingt het mannenkoor “Ik wil met vreugdeklanken…..”.

Na de zondenvergeving en viering van het Heilig Avondmaal zingen we nog gemeenschappelijk uit onze gemeentebundel “Ik heb van verre……….”, waarmee de verbinding met de eeuwigheid nog eens  benadrukt wordt.

Zo beleven we samen een sfeervolle dienst waarin dankbaarheid het centrale thema is en waarbij we ook bepaald worden bij “arbeiders” van het eerste uur.

Bij het tellen van het offer, na afloop van de dienst, constateren de ambtsdragers dat alle gemeenteleden evenals voorgaande jaren zeer royaal hun dankbaarheid hebben geuit. 


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam