2017.10.08 Senioren dienst

Next

Seniorendag 2017 in Veendam

Vandaag, 8 oktober, wordt in onze gemeenschap de jaarlijkse seniorendag van ons district gehouden. Van Hoogeveen tot Emmen en van Tweede Exloërmond tot Winschoten kwamen onze senioren samen in Veendam. 

Onze Oudste leidt de dienst met als uitgangstekst "God heeft lief wie blijmoedig geeft" uit 2 Korintiërs 9:7 .

In de prediking benadrukt hij dat het hier niet uitsluitend het materiële betreft. Veeleer gaat het hierbij om het delen  van je gaven van God. Hij belicht daarbij in het bijzonder twee aspecten; het vermogen om te troosten en het vermogen om te luisteren.

De prediking wordt opgeluisterd door zang van het seniorenkoor onder leiding van zuster Margriet Hidding. Naast bekende liederen uit hun repertoire zingen zij ook een nieuw lied.

Onze Herder dient mee en na het vieren van de sacramenten zingt het koor nog het bekende Lichtstad met uw paar’len poorten waarbij het refrein als samenzang wordt uitgevoerd.

Na de dienst drinken we gezamenlijk koffie waarna de senioren naar een restaurant gaan voor een heerlijk stamppot buffet. Daaraan voorafgaand spelen de deelnemers nog een rondje Bingo waarbij Zr. Poelman  uit Exloërmond de eerste prijs in de wacht sleept.

Na een heerlijk en royaal toetjes buffet gaat ieder weer voldaan naar huis, terugziend op een zeer sfeervolle dag.

Met heel hartelijk dank aan onze zuster Margriet Hidding uit Emmen die niet alleen als dirigent het seniorenkoor laat schitteren maar ook deze dag organiseerde.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam