2014.12.21 Kerstviering

Impressie van een kerstavond

Zondagmiddag  21 december. Om een uur of vijf beginnen diverse broeders en zusters aan de aankleding van onze kerk. Talloze kaarsjes (in gespaarde jampotjes) worden bij de ingang en door de hele kerkzaal geplaatst.  Kerstbrood wordt gesneden, koffie, thee en natuurlijk warme chocolademelk  en glühwein wordt gemaakt. Kortom, kerstviering in Veendam.

Met slechts een enkel lampje aan is een bijzondere sfeer gecreëerd.

Het is, vooral, een muzikale viering. Nadat we samen het “Stille nacht” hebben gezongen wordt in uiteenlopende samenstellingen  gemusiceerd en gezongen. Van klein tot groot doet mee.

Trijneke,  Jennie, Ursula  en Melissa spelen bijvoorbeeld viool begeleidt door Henk Kamphuis op de piano. Ook speelt  Trijneke samen met haar dochters Melissa (saxofoon) en Demi (hobo) o.a. het mooie lied   “reis naar de sterren”.
Linda Helmantel begeleidt haar dochter Veerle op de piano als deze twee liederen  op de viool speelt  waaronder “Gloria in Excelsis Deo”.

Ook het kinderkoor zingt. En, natuurlijk, mannenkoor en gemengd koor. Het “Hallelujah” van Händel is het sluitstuk van het gemengd koor. Het kinderkoor besluit met “vrolijk kerstfeest iedereen”.

Het geheel wordt afgewisseld met het voorlezen  van het kerstverhaal door Zr. van Marle. In een huiselijke setting, met schemerlamp en luie stoel,  leest zij voor uit de eerder dit jaar gepubliceerde “Bijbel in gewone taal”. Ook worden diverse bekende kerstliederen samen gezongen.

Bijna 80 broeders en zusters beleven een heerlijke avond. Onder hen zijn ook 15 gasten, familieleden en vrienden.

Na afloop worden we allemaal verwend met voornoemde lekkernijen en wordt er  door velen nog geruime tijd nagepraat.  

Rest ons slechts een -Dank u wel- aan allen, muzikanten, zangers, catering, wbg  en organisatie die opnieuw een prachtig programma hebben gepresenteerd.

Henk MulderAlle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam