Zondag 21 oktober was er in Veendam een Tienerdienst voor alle kinderen uit het district Assen. Deze dienst werd geleid door Priester Muter uit Emmen. Alle tieners uit het district hadden enkele dagen ervoor een uitnodiging gekregen met daarop de titel “Leeft Jezus ook in jou?”. Dit was het onderwerp van deze dienst.
Priester Muter vertelde aan het begin dat de dienst voor Tieners was, dus ook voor hen die meerdere keren tien zijn, maar zeker voor de ‘echte’ tieners, die in grote getal vooraan zaten.
Tijdens de dienst haalt Priester Muter een voorbeeld aan van een bekende jonge voetballer die met zijn sport veel geld verdiende en daar ook naar leefde. Op zich zou je dan kunnen denken: “die geeft alleen om zijn geld en denkt niet aan een ander (die het minder heeft). Zo kwam deze persoon in elk geval wel over op Priester Muter, vertelde deze. Feitelijk was dat zonder de persoon goed te kennen want in een interview op tv werd al snel duidelijk dat deze voetballer kinderen in Ghana wilde helpen en dat ook zo lang wilde doen als nodig was.
Hoe kwam dat eigenlijk? Hij ontmoette iemand waardoor hij met God, Jezus en de bijbel in aanraking kwam. Dit gaf hem een gevoel van rust. En omdat het hem zo goed ging wilde hij daar iets teruggeven, kinderen helpen. En dat wilde hij niet eenmalig doen, maar hij wilde echt het verschil maken.
In datzelfde tv interview werd ook het verhaal van de Barmhartige Samaritaan aangehaald, een mooi voorbeeld van onbaatzuchtig handelen en uit liefde voor zijn medemens op een moment dat deze zich in een heikele situatie bevind.
Priester Muter wilde hier mee tonen dat hij zelf een mening had over iemand die hij feitelijk niet genoeg kende en waarvan hij totaal niet wist dat deze persoon vanuit zijn geloofsovertuiging uitdeelde van zijn rijkdom zonder daar iets voor terug te willen. Jezus zat dus in hem, Jezus zou ook zo handelen.
Na Priester Muter diende onze eigen voorganger Priester Suur ook nog mee. Deze vertelde over een vriendschap met een hele goede jeugdvriend die hij ooit eens had beëindigd na een voorval. Vele jaren, tijdens een vakantie met familie was er op een gegeven moment een gesprek over vriendschappen. Toen werd hem opeens duidelijk dat hij niet goed had gehandeld. Hij wilde het wel bijleggen maar was bang voor wat hij te horen zou krijgen als hij die vriend zou bellen. Niets was minder waar: deze vriend was blij dat hij belde en zei ook dat hij het niet meer over dat voorval van jaren ervoor wilde praten, zand erover. De vriendschap ging gewoon verder alsof er niets was gebeurd. Zo zou Jezus ook handelen, geen verwijt, geen veroordeling.
Na de tienerdienst was er voor iedereen koffie, thee of fris met wat lekkers.