2018.03.04 Ontslapenendienst

Previous

De dienst op zondag 4 maart 2018 stond in het teken van de ontslapenen. Onze nieuwe voorganger, priester Mathijs Suur, leidde de dienst.

Hij begon de dienst met het bedanken voor de mooie bloemenpracht waarmee het altaar, maar ook de rest van het gebouw, waren gevuld. Deze bloemen zijn de dag ervoor door diverse broeders en zusters gebracht en door een aantal zusters geschikt. Op het altaar stond een bloemstuk gemaakt met 3 bloemen van elke bezorgde soort. Dit vertegenwoordigt de drie-eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest.

Het bijbelwoord voor deze dienst is te vinden in Johannes 14 vers 6: "Jezus zei: 'Ik ben de weg. Bij mij is de waarheid, en bij mij is het leven. Je kunt alleen bij de Vader komen als je in mij gelooft.”

Na de prediking van de voorganger zong het mannenkoor een mooi lied “Licht Stad” waarna priester Jack Nienhuis en priester Antonie Bouwmeester meedienden.

Priester Aslander was deze morgen niet aanwezig in Veendam. Hij ging in Almelo voor omdat priester André Zaaiman door griep thuis moest blijven.

Aan het einde van het heilig avondmaal werd een mooi stuk op het orgel gespeeld. Daarna sprak de voorganger het gebed voor de ontslapenen uit.

Na afloop van de dienst mocht iedereen een bloemstukje mee nemen.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam