2018.02.18 Bezoek apostel Klene - nieuwe voorganger

Next

Onze Apostel leidt deze dienst met een woord uit 1 Kronieken 29:16

HEER, onze God, al deze rijkdom die we bijeengebracht hebben om voor u een tempel te bouwen voor uw heilige naam, komt uit uw hand en aan u dragen wij die op. 

Tijdens deze dienst zal herder Mulder in de rust gaan en wordt priester Mathijs Suur ingezet als voorganger van onze gemeenschap.
Voor deze gelegenheid zijn alle voorgangers uit ons district uitgenodigd alsmede de gemeenschap Assen en het district mannenkoor. Daarnaast zijn ook vele familieleden van onze herder aanwezig. Al met al zijn we deze morgen met ruim 130 aanwezigen.

Aan het eind van een inspirerende dienst dankt onze apostel de scheidende voorganger voor hetgeen hij in bijna 40 jaar als ambtsdrager heeft gedaan voor de gemeenschap en voor het district. Ook onze oudste richt enkele woorden tot de herder waarin hij zijn dankbaarheid tot uiting brengt. Daarna ontvangt de herder een boeket bloemen van onze apostel en een boeket namens de gemeenschap. 

Aansluitend zingt het koor het prachtige ”Gott ist da”, terwijl foto’ s worden getoond uit 2014 van de internationale kerkdagen in München. Enkele leden uit onze gemeenschap, waaronder onze herder en zijn vrouw, namen hieraan destijds deel.

Voor de inzegening van priester Suur als nieuwe voorganger vraagt de apostel hem voor het altaar te knielen en aldus de zegen te ontvangen.
Na afloop drinken we gezamenlijk koffie en wordt er nog lang nagepraat.

En zo begint een nieuwe episode in de gemeenschap Veendam.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam