2018.02.04 Laatste dienst Herder Mulder

Previous

Zondag 4 februari 2018

Op deze zondag dient onze herder Henk Mulder voor het laatst in onze gemeenschap. Zondag 18 februari komt onze apostel en zal de herder in de rust gaan.

Deze morgen dient als kerngedachte het woord uit Romeinen 13:7. 
Als thema staat in de kerngedachten “Wat komt de Heer toe”? De herder spreekt onder andere over het 10e geloofsartikel. De drie aanwezige priesters dienen allen kort mee.

Voorafgaand aan de viering van het Heilig Avondmaal speelt Desiré Suur op haar bügel, begeleidt door orgelspel van haar vader, priester Mathijs Suur.

Na afloop zingt een kwartet een, voor deze gelegenheid geschreven, tekst op de melodie van liednr. 526. Deze tekst is als volgt:

Vanmorgen zijn wij hier voor een bijzond’re dienst,
Voor u is dit de laatste keer als dienaar van de Heer,
Als dienaar van de Heer

Refrein:
Wij trekken naar Sion, ’t heerlijke lief’lijke Sion!
Ja, hemelwaarts gaat het naar Sion, de heerlijke, lief’lijke stad.

Wij brengen u de dank voor al uw liefde en trouw,
Vooral ook uw betrokkenheid bij zang, muziek en koor
Bij zang, muziek en koor

Refrein

Na afloop van de dienst dankt de herder de gemeenschap voor het vertrouwen en de ondersteuning die hij telkens heeft ervaren. In zijn dankwoord noemt hij in het bijzonder nog de blijdschap die het hem heeft gegeven dat de broeders en zusters uit de voormalige gemeenschap Winschoten in korte tijd volledig en in al haar facetten zijn opgegaan in de gemeenschap Veendam. 

Daarna neemt onze toekomstige voorganger, priester Suur, het woord en dankt de herder voor al hetgeen hij in de voorbije jaren in de gemeenschap heeft gedaan. Aansluitend krijgt broeder Remy van der Veen de gelegenheid een dankwoord namens het koor uit te spreken.

Tot slot ontvangt onze herder diverse geschenken namens alle broeders en zusters, het boeket wat op het altaar staat en een mooi boeket bloemen namens de koorleden.

Bij het afscheid nemen deelt de herder nog aan alle aanwezigen een roos uit als teken van blijvende verbondenheid.

En zo begint deze zondag een nieuw hoofdstuk in de gemeenschap Veendam.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam