20170922 Moonlightwalk

Next

Vrijdagavond 22 september organiseerde Lions Veendam de eerste moonlightwalk in onze gemeente. Wereldwijd is dit in allerlei plaatsen inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen. De gedachte erachter is een laagdrempelige culturele manifestatie neer te zetten. Hieraan wordt dan een goed doel in de eigen gemeente gekoppeld.

Langs een parcours van ca. 6 km. worden de wandelende deelnemers verrast met zeer uiteenlopende voorstellingen. Zo waren er in Veendam maar liefst 15 culturele en gevarieerde bijdragen. Naast muzikale acts als koren, straatzangers en popgroepen waren er ook goochel- en circusacts.

Ook een ballet gezelschap gaf een voorstelling. Voor deze voorstelling had de organisatie gevraagd of wij onze kerk beschikbaar wilden stellen. En aldus geschiedde, vanaf 21:00 uur liepen de deelnemers door onze kerk waarbij men even plaats kon nemen om de balletvoorstelling te bewonderen. 

Omdat het de eerste keer was had de organisatie gehoopt op minimaal 300 deelnemers. Echter het waren er meer dan 800! En zo gingen ze allemaal door onze kerk. Voor zowel de organisatie alsook voor onze kerk was het een zeer geslaagde avond.

Van de uiteindelijke opbrengst wordt een speelattribuut geschonken aan de kinderboerderij in Veendam.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam