2017.09.10 Welkom broeder Luttje

Vandaag, 10 september, is het feest in onze gemeenschap.

Na tientallen jaren afwezig te zijn geweest wordt onze broeder Johannes Luttje welkom geheten. Eind jaren ’80 besloot onze broeder zijn lidmaatschap van onze kerk te beëindigen. 

Nu, 30 jaar later, bezoekt hij al weer geruime tijd de diensten. Enige tijd geleden heeft hij hierover een brief geschreven aan onze Apostel met het verzoek om weer als lid toe te mogen treden. Prompt kreeg hij een reactie waarin onze Apostel  aangaf hier heel blij mee te zijn en van harte gehoor te willen geven aan deze wens. Aan onze voorganger richtte hij het verzoek om dit in de gemeenschap gestalte te geven.

Zodoende dat onze voorganger broeder Luttje vandaag aan het eind van de dienst naar het altaar riep. Daarbij vertolkte hij de gevoelens van onze gemeenschap met de woorden  “Iedereen is blij dat u weer terug bent”.
Met een handdruk bekrachtigt onze voorganger de herintreding van onze broeder en zegt daarbij dat hij met deze handdruk  mede-aandeelhouder is geworden van de gemeenschap Veendam. Daarop geeft onze broeder aan dat hij graag wil meehelpen en dat hij de gemeenschap niet teleur zal stellen.

Als herinnering aan deze gebeurtenis ontvangt onze broeder tot slot namens de gemeenschap een bloemstukje en een presentje hetgeen aan hem wordt uitgereikt door zijn zus Truida. 

En zo besluiten we een sfeervolle dienst waarna we nog gezamenlijk koffiedrinken.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam