2017.11.26 Winschoten<>Veendam

Next

Zondag 26 november 2017 is een gedenkwaardige dag voor Apostolisch Winschoten.

Op die zondag namelijk wordt in onze kerk aan de Mr. de Sitterstraat de laatste dienst gehouden.

Na diverse gesprekken, ook met onze Apostel, hebben de broeders en zusters gezamenlijk besloten voortaan in Veendam naar de dienst te willen gaan.
Onderwijs, kinderkoor en muziek bieden op termijn onvoldoende mogelijkheden om diensten te houden waarin alle voornoemde aspecten toegepast kunnen worden.

Enkele  broeders en zusters, voorheen uit deze gemeenschap, gaven gehoor aan de oproep om deel uit te maken van deze “ontwijdingsdienst”.

Onze oudste gaat voor en dient uit Romeinen 5:1-2.
Ook worden in de prediking herinneringen opgehaald.  De voorganger en de voorganger van Veendam worden aan het altaar uitgenodigd om de prediking te ondersteunen.
Het koor zingt passende liederen en door woord en zang raakt de gemeenschap ontroerd.

Na de zondenvergeving en de viering van het Heilig Avondmaal vraagt de oudste de gemeenschap om te gaan staan. Vervolgens spreekt hij een gebed uit waarmee wij samen afscheid nemen van onze kerk in deze gemeente.

Na een passend lied van het koor nodigt hij de ambtsdragers van Winschoten voor het altaar. Achtereenvolgens overhandigt hij de bijbel aan de voorganger (priester Mathijs Suur), de avondmaalschalen aan priester Henk Aslander en de doopschaal aan diaken Gerrit Suur.

Op plechtige wijze verlaten zij daarna de kerk met deze tastbare middelen van de sacramenten. Daarmee ook zichtbaar makend dat het kerkgebouw een andere bestemming zal krijgen. En zo wordt met weemoed en een traan een belangrijk hoofdstuk in de nieuw apostolische kerkgeschiedenis van Winschoten afgesloten.

Na afloop wordt door alle aanwezigen nog uitgebreid nagepraat en zeggen we tegen elkaar “tot volgende week in Veendam”. 


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam