2017.11.05 Dienst voor de ontslapenen

Previous

Op 5 november hadden we het voorrecht dienst voor de ontslapenen te beleven met onze Apostel.

Het hele district was uitgenodigd. Om die reden werd besloten de Nederlands Hervormde Kerk in Veendam te huren.  De dienst werd ’s middags gehouden. Alhoewel deze kerk momenteel wordt gerenoveerd hadden we daarmee een waardige ruimte. Bij aanvang van de dienst waren we met meer dan 220 broeders en zusters.

Onze Apostel diende uit Hebreeën 4:16 waar staat: "Laten we dus zonder schroom naderen tot de troon van de genadige, waar we telkens als we hulp nodig hebben barmhartigheid en genade vinden”.
In zijn dienen ging onze Apostel met mooie voorbeelden nader in op hulp van sterken aan kwetsbaren.
Naast onze oudste nodigde hij ook herder Bor en pr. Witteveen aan het altaar.

Het gemengd koor zong passende liederen in deze kerk met zijn prachtige akoestiek. Na de viering van het Heilig Avondmaal vroeg onze Apostel het koor om “stille, o zij stille” te zingen hetgeen op prachtige wijze werd vertolkt. Daarna sprak hij het gebed voor de ontslapenen uit. Een kwartet zong aansluitend het lied “Wie zijn dat, zo wit gekleed”. Een prachtig lied dat de gevoelens van velen vertolkte.

Voor het einde van de dienst werden herder Bor en priester Witteveen nogmaals aan het altaar geroepen. Zij ontvingen op grond van hun leeftijd tijdens deze dienst ambtsrust. In zijn toespraak ging onze Apostel nader in op de wijze waarop beide ambtsdragers hun ambt gestalte hadden gegeven en dankte hen daarvoor. Ook onze oudste kreeg de gelegenheid nog een dankwoord uit te spreken. Na het gebed  ontvingen beide broeders een mooi boeket bloemen.

Nadat onze Apostel het dankgebed en de zegen had uitgesproken zong het mannenkoor het lied “O, wat een dag”. Een prachtige afsluiting van een zegenrijke dienst. Na afloop bleven heel veel broeders en zusters nog uitgebreid koffiedrinken en werden vele gedachten uitgewisseld. En zo zien we terug op een zeer gezegende dag.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam