2017.07.09 Afscheid fam Venema na 45jr

Next

Afscheid familie Venema

Deze dienst kent als uitgangstekst een deel uit de Bergrede, Matteüs 5:39-41. De nadruk ligt daarbij op de oproep van Jezus om volledig te veranderen. Als aanvangslied zingen we lied 276, “Ik wil streven, dat mijn leven…".

Na het voorlezen van het bijbelwoord zingt het koor, onder leiding van br. B. Venema, uit het koorboek, nr. 16, “Geef mij meer van Uwe Geest Heer”. Bij aanvang van de prediking gaat onze voorganger nader in op de laatste regel van het 2e couplet. “…..die van zonden mij geneest”. Hierbij wijst hij erop dat volgens deze tekst zonde als een ziekte wordt neergezet. En dat je bij ziekte een arts raadpleegt. Voor deze ziekte is Jezus de grote Arts. In de Bergrede leert Jezus dat het kwaad kan worden overwonnen door het goede.

Na het meedienen van Pr. Bouwmeester vieren we de sacramenten en danken we onze Hemelse Vader. Na de zegen te hebben uitgesproken nodigt de voorganger familie Venema voor het altaar uit. 

Zeker 45 jaar hebben ze in Veendam gewoond (waarvan de laatste jaren naast onze kerk) hebben zij besloten terug te gaan naar hun geboortegrond en voortaan de gemeenschap Tweede Exloërmond te bezoeken. In zijn afscheidswoorden somt de voorganger enkele belangrijke gebeurtenissen op uit het leven van de familie Venema. Daarbij toont hij een foto uit 1991 waarop onze br. Venema het koor dirigeert tijdens een advent zangavond in Muntendam. Sinds die tijd was onze br. Venema dirigent van ons gemengd koor. Daaraan komt nu dus een einde. 

De voorganger dankt de familie heel hartelijk voor het vele zichtbare en onzichtbare wat zij samen vele jaren hebben gedaan voor onze gemeenschap. Zr. Gea Mulder overhandigt hen namens de gemeenschap een bos bloemen. Daarna heeft het koor nog een verassing voor de familie. Zij zingen op de melodie van “Kon dit maar wezen…..” een speciaal geschreven muzikale groet en dank.

Bij het persoonlijk afscheid nemen wordt opnieuw duidelijk dat alle broeders en zuster deze familie node zien vertrekken. Na afloop blijft de gemeenschap nog geruime tijd napraten onder het genot van koffie en gebak.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam