2017.12.03 Samen

Previous

Zondagmorgen 3 december. Een historische dag. We vormen een nieuwe gemeenschap.

Vanaf vandaag zijn Winschoten en Veendam één.

Vorige week hield onze Oudste de laatste dienst in Winschoten. Bij die gelegenheid overhandigde hij de bijbel, de avondmaalschalen en de doopschaal aan de drie ambtsdragers.  Nu staan deze voor het altaar in Veendam. 

Bij aanvang van de dienst overhandigen de drie ambtsdragers deze op plechtige wijze aan de voorganger. Daarop geeft hij aan dat deze voortaan gebruikt zullen worden in de gemeenschap Veendam en plaatst ze daartoe op  het altaar.

Als bijbelwoord neemt hij deze morgen het woord uit Psalm 121:1-2. 

Een zuster heeft visitekaartjes laten drukken met daarop een berglandschap, hetzelfde bijbelwoord, het adres van de kerk in Veendam en een welkomstgedicht. Deze kaartjes liggen voor de dienst op ieders zitplaats. In de prediking gaat onze voorganger daar met de volgende woorden nader op in. “Vanaf nu is dit adres ons gezamenlijk (geestelijk) thuis”.

Na een korte prediking worden alle priesters uitgenodigd om mee te dienen. Vervolgens vieren we samen het Heilig Avondmaal en brengen de dank aan onze Hemelse Vader.

Na de dienst zingen we eerst gezamenlijk het refrein van “Samen zijn” van Willeke Alberti. Daarbij memoreert de voorganger heel erg blij te zijn dat onze organist/pianist, broeder  H.J. Akkerman, na maanden van ziekte voor het eerst weer op zijn vertrouwde plek, achter het orgel zit.

Aansluitend gaan we met elkaar op de foto. Daarna worden alle leden en alle familieverbanden van alle aanwezigen aan de gemeenschap voorgesteld. Vervolgens zingt het kinderkoor een heel erg passend liedje; “Geef mij de vijf”. 

Zr. Post houdt een presentatie over ons adoptiekindje Griesje.  Dit wordt ondersteund met foto’s die een broeder heeft gemaakt toen hij haar een keer in Suriname op kon zoeken.

Tot slot luisteren en kijken we via Youtube nog naar het lied “breng ons samen” van Sela.

Aansluitend gaan we samen brunchen in een restaurant waarna we tegen twee uur terug kunnen kijken op een wel heel bijzondere dag. Samen verder:  één weg, één doel, één gemeenschap.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam