2017.04.27 Kinderweekend

Next

28 april was het zover! Een district kinderweekend in de Riegweide te Schoonoord. Een nette en ruim opgezette groepsaccomodatie. 
De begeleidsters bestonden uit Ina Rentrop, Erika Rentrop, Agaath van der Veen en Marloes de Haan.

Vrijdag kwamen de meeste kinderen binnendruppelen vanuit de verschillende woonplaatsen. Vrijdag waren we met 15 kinderen in de leeftijd vanaf 10 jaar. Alle kinderen hadden uiteindelijk hun slaapplek uitgekozen.  De begeleidsters hadden netjes bedacht om de jongens en de meisjes gescheiden te laten slapen, maar daar dachten de kids toch anders over. Broertjes wilden graag bij zusjes slapen en visa versa. Niemand had daar anno 2017 een probleem mee, dus prima.

Het avondeten macaroni viel goed in de smaak en de kinderen konden ‘vrij’ spelen.
’s Avonds hadden we een bingo, waarmee iedereen (uiteindelijk) een prijsje had gewonnen.

De kinderen gingen na frisdrank en een chipje lekker op bed. Natuurlijk bleef het slapen uit en was het om 0.00uur stil (ja hoor… laat de begeleiding maar in die waarde).

De volgende ochtend zat iedereen met goed humeur aan het ontbijt en gingen we op pad naar Ellert en Brammert in Schoonoord. We werden vergezeld met 4 extra kids uit ons district (onder de 10 jaar. De ‘kleintjes’ mochten 1 nacht blijven slapen). Ook kwamen er nog wat broertjes/zusjes/moeders die alleen bij Ellert en Brammert bij ons aanschoven. In het kader van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde.’  Alhoewel Ellert en Brammert een cultuurhistorisch museum is, was de moderne speeltuin het meest populair bij ‘onze’ kinderen.

Het avondeten werd voorbereid in de Riegheide en zo werd een ieder voorzien van een bordje nasi, saté en kroepoek.
Na het eten was er nog vrij spelen en gingen de ‘kleintjes’, na een verhaaltje lezen, lekker op bed.
’s Avonds werd er nog geknutseld voor de dienst (bloemen voor altaarversiering), spelletjes gespeeld, buiten gespeeld etc. etc. Iedereen was best vermoeid, dus iedereen ging op tijd naar bed.

Zondag na het ontbijt, tevens de laatste dag, veegden we de broodkruimels aan de kant en werd de eetzaal/woonkamer omgebouwd tot een kerkzaaltje. 

Evangelist Touw en Priester Geert Jansen verzorgden deze kerkdienst als een ontspannen bingokerkdienst. Een aantal cijfers werd gekoppeld aan de 7 dagen van de schepping. Erg creatief en het werd leuk ontvangen.

Na de kerkdienst kwamen de ouders de kinderen ophalen, dronken een kopje koffie en gingen alle kids weer blij, enigszins vermoeid, naar huis!


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam