2016.09.18 Doop Marco Douma

Previous
Next

Op 18 september is het feest in onze gemeenschap! Doopdienst van Marco Douma. 

Marco is 22 jaar en bezocht enkele jaren geleden een jeugdweekend met zijn broer Pascal. Pascal is lid van onze gemeenschap in Assen.  Marco ’s vader is onze broeder Ger Douma. Sinds het bijwonen van het jeugdweekend is Marco regelmatig de (jeugd)diensten gaan bezoeken hetgeen leidde tot zijn verzoek om gedoopt te worden. En vandaag is het zover.

Marco heeft veel familieleden en jeugdleden uitgenodigd uit ons district en het district Groningen. Zo waren we deze morgen met bijna 100 aanwezigen. Het altaar was passend versierd door de vriendin van Marco ’s  vader, onze zr. Marga Bontjer.

Marco heeft diverse interesses die werden weergegeven in de altaar versiering. Zo lagen er diverse honkbal attributen om Marco’s sport aan te geven. Ook lag er een laptop om aan te geven dat Marco student is. Een bootje stond op het altaar om zijn interesse  hierin weer te geven. Tot slot lagen er enkele geneeskrachtige stenen om de verbinding met de eeuwigheid te symboliseren. Marco’s opa werkte met geneeskrachtige stenen. 

Onze voorganger zette voor de dienst daar nog bij, de Bijbel in gewone taal. Als geschenk van de gemeenschap Veendam. In zijn inleiding op de handeling der doop ging hij hier nader op in. De dienst ging over Lucas 12:36-37. Hierin vertelt Jezus over Dienen.  De voorganger betrekt dit op alle leden van onze gemeenschap. 

Tijdens de dienst worden 2 liederen gezongen die Marco gekozen heeft. Allereerst zingt het koor het prachtige “Als een hert dat verlang naar water”. Het koor is aangevuld door alle aanwezige jeugdleden en diverse zangers uit de genodigden.

Ook het mannenkoor zingt een passend lied.  Na afloop van de dienst zingen alle aanwezigen het 2e door Marco gekozen lied  “De Heer is mijn licht, is mijn heil en is mijn kracht”.

En zo besluiten we een sfeervolle dienst waarna we nog gezamenlijk koffiedrinken.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam