2016.10.09 Nootsignaal zingt

“Nootsignaal” zingt in Veendam

Op deze zondag vindt opnieuw een bijzondere gebeurtenis plaats in onze gemeenschap. Voor het eerst zingt de a Capella groep “Nootsignaal” tijdens de dienst. Deze groep bestaat uit 4 nichtjes, aangevuld met een alt uit onze gemeenschap, zr. Jennie Zaaiman. De 4 nichtjes zijn Tineke en Geke Haarlemmer, Jannie Jonker en Lydia Dijkstra. Allemaal kleinkinderen van wijlen familie Bodewitz.

Al enkele jaren geven zij huiskamerconcerten bij zieken, zingen regelmatig in senioren huizen en tijdens diensten in de “Veenkade”. Voor deze dag waren zij uitgenodigd om tijdens onze dienst te zingen. Via Jannie en Jennie, actieve leden in onze gemeenschap, kwam een en ander tot stand en zo genoten we van een gevarieerd repertoire.

De dienst stond in het teken van het eerste gebod (Exodus 20:2-3). De voorganger diende onder meer over de betekenis van die éne God in ons leven. Hij sprak onder meer over de diverse namen van God zoals Gids, Almachtige, Heer en Vader. Benadrukt werd o.a. de naam “Vader”. 

Pr. Nienhuis diende mee en sprak onder meer over de afgoden in ons leven.

Voorafgaand aan de viering van het Heilig Avondmaal zong “Nootsignaal” het stemmige Dona nobis pacem (Geef ons vrede). 

Bijzonder blij stemde het dat in deze dienst ook onze Zr. Gerrie Haarlemmer aanwezig was. Door beperkingen die haar leeftijd met zich meebrengt was zij geruime tijd niet in de dienst. Maar nu haar dochters in deze dienst zongen werd alles gedaan om het mogelijk te maken dat zij er ook bij was.

Na afloop kregen de zangeressen een roos aangeboden als teken van dankbaarheid. Deze werden overhandigd door Zr. Roelie Dijkstra, moeder van Lydia. Tot slot kreeg zr. Gerrie Haarlemmer nog een roos aangeboden door de voorganger om de blijdschap uit te drukken dat zij deze morgen in ons midden kon zijn.

Opnieuw zien we terug op een bijzondere morgen.

Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam