2016.12.25 Eerste Kerstdag

Next

Vandaag begon de kerstdienst pas na half elf. Dit in verband met het voorafgaande gezamenlijke kerstontbijt.

De liturgie was samengesteld door Br. Venema, waarbij hij alle registers opentrok. Er was heel veel zang en muziek.

Bij aanvang van de dienst zijn we met meer dan 100 broeders en zusters. Vele familieleden uit andere gemeenschappen zijn ook in ons midden. We zingen samen het Stille Nacht. Een lied dat eigenlijk nooit mag ontbreken tijdens de kerstviering. 

Voor het altaar branden 12 kaarsjes, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag, eerder deze week in Berlijn. Zo waren we ook verbonden met gene zijde.

Direct na het voorlezen van het bijbelwoord  zongen Esther en Marloes een stemmig kerstlied waarna Br. Eric Zweers de bijbellezing verzorgde. Nadat het kinderkoor vervolgens gezongen had diende onze voorganger. Daarna dienden onze priesters mee, afgewisseld met zang van het mannenkoor en muziek van Veerle en Br. Kamphuis met piano en orgelbegeleiding.

Na de zondenvergeving zog een kwartet, bestaande uit Zr. Piersma,  Zr. Zaaiman, Br. Van der Veen en Priester Nienhuis uit de oude bundel  “ Dank de lieve Heiland….”. Daarna luisterden we nog naar Br. Kamphuis op zijn dwarsfluit. 

Veerle Helmantel is op 1e kerstdag jarig en mag dus altijd een lied kiezen. Dit jaar koos zij voor het mooie “Joy to the world” wat we samen voor haar zongen.  Maar, daaraan voorafgaand zong de hele gemeenschap voor haar “Lang zal ze leven”. 

Aan het eind van de dienst werden alle kinderen één voor één bij de kerstboom geroepen waar zij uit handen van de voorganger nog een kerstkadootje ontvingen.

Het was een sfeervol samenzijn en na afloop ging ieder dan ook blij naar huis.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam