2016.12.08 Huwelijkszegen Remy en Agaath van der Veen

Previous

Op zaterdag 17 december  was onze familie Van der Veen 40 jaar getrouwd. Tijdens de dienst op de vierde adventzondag  ontvingen zij de huwelijkszegen in onze gemeenschap.

Meer dan 100 familieleden, vrienden en broeders en zusters waren getuige van deze dienst.
Herder Mulder ging  in deze dienst voor en Priester Molenaar uit Assen, vriend en collega van Remy, diende mee. In de prediking gingen zij beide nader in op het huwelijkspaar. Hiermee kreeg de dienst een zeer persoonlijk karakter. 

Hun kinderen Mathijs en Marloes verzorgden de  liturgie, inclusief een groot deel van de  liederenkeuze. Naast diverse gezamenlijk gezongen adventsliederen zong het mannenkoor o.a. het prachtige “Lichtstad met uw paar’len poorten”.

Na de prediking door Herder Mulder speelde schoondochter Margriet onder piano begeleiding op haar dwarsfluit  “O Heer, mijn God”. Aansluitend zongen we samen een couplet uit dit lied.

Dochter Marloes zong, voorafgaand aan de afdracht van de zegen, samen met Zr. Esther Troost het bekende lied “Al ware het dat ik op aarde…”. Een ode aan de liefde. Daarna las zoon Mathijs een voor zijn ouders gekozen bijbeltekst  voor, uit de Bijbel in gewone taal. Kolossenzen 3:14 “Maar het allerbelangrijkste is: Houd van elkaar. Want liefde maakt van jullie een volmaakte eenheid”. Hier ging hij ook nader op in.

Voorafgaand aan de zegen sprak ook de Herder hierover nog enkele woorden. Verder ging hij in op de jarenlange vriendschappelijke relatie die zij met elkaar onderhouden en stond onder meer stil bij de dankbaarheid die de familie op allerlei wijze tentoonspreid.

Na de afdracht van de zegen krijgt het huwelijkspaar allereerst bloemen aangeboden door hun kleindochter, Milou, van bijna 2 jaar. Daarna biedt Gea Mulder bloemen aan namens de gemeenschap.

Tot slot nodigt de familie alle aanwezigen uit voor koffie en gebak en ontvangen zij talrijke felicitaties.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam