2015.09.06 Doopdienst Sarah Esther Troost

Previous

Nadat  op 10 mei jl. Milou de Haan gedoopt werd, was er op 6 september opnieuw Heilige Waterdoop in onze gemeenschap. Sarah-Esther, dochter van Esther Troost-Bulthuis en Egbert Troost is geboren op 21 juni jl. De ouders wilden haar graag laten dopen op deze zondag. Op de zondag daarna komt onze Apostel namelijk naar Veendam en zal zij de Heilige Verzegeling ontvangen.

Na veel voorbereiding door beide ouders en broeders en zusters waren er deze morgen maar liefst 110 familieleden, vrienden en broeders en zusters in de dienst.

Het thema van de dienst was “God doet meer dan wij denken of vragen ”, uit Efeze 3:20-21. Dit woord werd gerelateerd aan, onder andere, de Heilige Waterdoop.

Op verzoek van de familie werd de prediking ondersteund door Pr. Cazemier uit Emmeloord, met zijn gezin al jarenlang vrienden van de ouders.

De liturgie was in hoofdzaak samengesteld door de ouders. Er was volop ruimte voor samenzang en koor. 
Voorafgaand aan de handeling der doop zong de moeder van de dopeling het prachtige lied “Zegenswens”. Ontroerend.

Bij de doop zelf werden alle aanwezige kinderen aan het altaar uitgenodigd om getuige te zijn van de doop.

Na de handeling werd een gedicht voorgelezen door een tante van de dopeling, Marijke Talsma-Bulthuis. Het gedicht “Droom kind” van Paul van Vliet. Prachtig.

Na de viering van het Heilig Avondmaal werd de dank gebracht en zongen we tenslotte gezamenlijk “Grote God, wij loven U”. 

Na afloop werd nog een gezamenlijke foto gemaakt van ons oudste lid, Zr. Elzinga (93 jaar) en ons jongste lid (Sarah, 11 weken).

Tijdens de koffie daarna werden we door de ouders verwend met taart waarop een foto van Sarah.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam