2015.11.29 Aposteldienst - inzet Priester Jack Nienhuis

Next

In September was onze Apostel in Veendam en werden de kinderen van familie Troost en familie De Haan verzegeld. Ook ontvingen we in die dienst een diaken in de persoon van onze broeder Henk Korthuis en kreeg priester Aslander de taak als districts-jeugdleider te dienen.

Nu, slechts twee maanden later, was onze Apostel opnieuw in onze gemeenschap. Zomaar? Nee, niet zomaar. Onze Districts-apostel ontving een voordracht om diaken/jeugdleider Nienhuis het priesterambt toe te vertrouwen. Nadat hij bedenktijd had genomen gaf hij hiervoor begin oktober groen licht. Daarop besloot onze Apostel deze voordracht op korte termijn in te vullen.

Zo kwam het dat hij op deze eerste Adventszondag alweer in onze gemeenschap diende. Omdat hij ’s morgens in Assen was ingedeeld besloot hij ’s middags naar Veendam te komen. Terwijl de dienst om 15:00 uur begon waren al vanaf half drie veel broeders en zusters aanwezig.

Bij aanvang van de dienst waren er maar liefst 115 bezoekers. Veel jeugdleden uit het district, familie van onze broeder Nienhuis en ook broeders en zusters uit de thuisgemeente van zijn ouders, Ostrhauderfehn in Duitsland. En, zoals inmiddels een goede gewoonte, was ook de gemeenschap Winschoten in ons midden. 

Onze Apostel diende met het woord uit 1 Tess. 1:2-3. In zijn prediking sprak hij onder andere over “danken, bidden, offeren en ontferming”. Als aanvangslied zong het koor “Maak uwe poorten wijd”. 

Nadat onze Oudste meediende, nodigde onze Apostel spontaan de broer van onze diaken Nienhuis (priester in het district Groningen) uit om mee te dienen.

Ook het mannenkoor, versterkt met diverse broeders uit andere gemeenschappen, kreeg de gelegenheid om een lied te zingen.

Tot slot werd onze voorganger nog aan het altaar geroepen.

Na de zondenvergeving en viering van het Heilig Avondmaal werd onze broeder Jack Nienhuis aan het altaar uitgenodigd. Onze Apostel sprak enkele woorden van dankbaarheid uit en stelde deze ambtsinzetting onder het woord uit 1 Tim. 4:6. Na de ambtsinzetting verwoordde hij ons aller dank.

Na afloop van de dienst werd uitgebreid nagepraat onder het genot van koffie en cake.

Opnieuw werd onze gemeenschap, in vele opzichten, verrijkt en zien we terug op een heel blijde dienst met onze Apostel. 


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam