2015.11.08 Voorganger uitwisseling

Deze dienst werd geleid door priester Peter Koerts Meijer, de voorganger van de Nieuw Apostolische gemeente te Lelystad. Hij is overigens geen onbekende voor Veendam, zie: 2015.02.15 50-jarig huwelijkszegen Fam. Orsel.

De gemeente Winschoten was hier ook bij uitgenodigd.

Het bijbelwoord voor deze dienst kwam uit Johannes 14, de verzen 2 en 3: "In het huis van Mijn Vader zijn veel kamers; zou Ik anders gezegd hebben dat Ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer Ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom Ik terug. Dan zal Ik jullie met Me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar Ik ben.” 

Priester Koerts Meijer ging aanstekelijk vrolijk voor in deze dienst en waarom dat zo was werd later wel duidelijk.

Tijdens het dienen van priester Koerts Meijer had hij het over een moment van verandering in zijn leven: hij wilde zich niet rot schrikken als Jezus komt om ons thuis te halen. Het moment dat dit gebeurde wilde hij graag delen, maar pas als de kinderen er ook bij waren. Hierna zong het koor een lied en diende priester Bouwmeester mee.

Voor het avondmaal kwamen de kinderen van de zondagsschool weer binnen en toen vertelde priester Koerts Meijer de anekdote.

Hij was als diaken in Purmerend ingezet en op een zaterdag bezig met de voorbereidingen voor de zondagsdienst. Toen hij zo bezig was hoorde hij achter zich dat er iemand door de deur binnenkwam. Hij draaide zich om en verstijfde van schrik. Hij was overtuigd dat hij oog in oog met Jezus stond. Waarom? De man zag er volgens hem zo uit; had sandalen aan, had een baard en lang haar, een rugzak en een gitaar. De man vroeg hem wat voor kerk dit was. Bekomen van de schrik vertelde Koerts Meijer het een en ander over de Nieuw Apostolische Kerk. De man bedankte hem, zei dat hij de volgende dag wel terugkwam en verdween weer door de deur waarlangs hij was binnen gekomen. De diaken snelde nog achter hem aan om te zien waar hij heen ging, maar zag hem niet meer.
De volgende dag, zondagsmorgen, was diaken Koerts Meijer op tijd in de kerk en wachtte vol spanning of de man ook zou komen. Helaas is hij niet meer geweest. 

Het hele verhaal had diaken Koerts Meijer aan het denken gezet. Hij wilde helemaal niet schrikken als Jezus kwam om ons thuis te halen, hij wilde juist blij zijn als dat gebeurde.

Na afloop van de dienst werden priester Koerts Meijer en zijn echtgenote een aantal lokale lekkernijen aangeboden als bedankje voor hun komst naar Veendam. Aansluitend was er voor iedereen koffie & cake als afsluiting van een mooie dienst.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam