2015.05.10 Doopdienst Milou de Haan

Previous

Na negen jaar was er op 10 mei voor het eerst weer een doopdienst in Veendam. In 2006 werd Max Kuiper gedoopt en daarna waren er geen geboortes meer in onze gemeenschap. 

Maar nu was het zover. Op 25 februari werd Milou Fleurien geboren, dochter van Marvin de Haan en zuster Marloes van der Veen. De ouders hadden de wens geuit dat Milou deze morgen zou worden gedoopt. 
Het was feest! Ook veel familieleden en vrienden bezochten deze dienst waarmee we met ruim 100 deelnemers samen waren.

Het thema van de dienst was “de weg naar volmaaktheid”. Centraal daarbij stond het gesprek van Jezus met de rijke jongeman. De voorganger ging daarbij in op het “loslaten”. Kunnen en willen wij loslaten wat ons weerhoudt van de weg zoals Jezus die ging. Een mooie link met de doop werd gelegd door te wijzen op de doop van Jezus Christus.
Priester Bouwmeester diende mee en ging nader in op richting kiezen en soms de eerder gekozen richting bijstellen.

De liturgie bood weer heel veel variatie. De liederen werden gekozen door de ouders, zowel samenzang, koorzang als kinderkoor. Speciaal voor deze morgen zong voor de dienst een vrouwenkoor onder leiding van zuster Marloes van der Veen, de moeder van de dopeling. Ook zong het vrouwenkoor als voorbereiding op het Heilig Avondmaal.

De handeling der doop werd voltrokken door de voorganger, nadat de oma van de dopeling, zuster Agaath van der Veen, een persoonlijk gedicht had voorgedragen.

Na de zondenvergeving en het Heilig Avondmaal werd de dank gebracht. Omdat deze dag ook moederdag werd gevierd ontvingen alle aanwezige zusters na afloop van de dienst een kleinigheidje.

Eén van de bezoekers, zuster Hillie van der Velde uit Groningen, vierde deze dag haar 80e verjaardag. Nadat er voor haar geapplaudisseerd werd, vroeg zij om een mannenkoorlied. Daarop werd afsluitend door het mannenkoor het lied “O, machtig woord” ten gehore gebracht. 

Na afloop werd er uitgebreid nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam