2015.03.08 Mannenensemble en spelletjesmiddag

Tijdens de vandaag gehouden dienst zingt een mannenkoor in onze gemeenschap.

Dit mannenkoor bestaat uit 10 ambtsdragers uit het district Groningen. Nou ja, er zingt een tenor mee uit het district Assen, onze diaken Feike van Polen uit Stadskanaal.

Onder leiding van Zuster Doris van der Heide zingen zij een prachtig en gevarieerd repertoire. Door onderlinge contacten werden zij in 2014 in onze gemeenschap uitgenodigd en vandaag is het dan zover. Al voordat de dienst begint zingen zij een scala aan liederen waaronder het bekende “er is een God die hoort”

De dienst handelt over vreugde in God en in hetgeen God voor ons doet, boven de vreugde die je uit het dagelijkse leven haalt. 

Nadat de voorganger heeft gediend vraagt hij Priester Van der Heide, als lid van het mannenensemble en voormalig Veendammer,  om mee te dienen. Ook Priester Bouwmeester dient mee. Aan het eind zingt men nog “Lichtstad met uw paar’len poorten”, een regelrechte hit in onze gemeenschap.

Na afloop bieden de  zusters van onze activiteiten commissie alle zangers en de dirigent een mooie roos aan met een hartelijk  “dank u wel”. Daarop wordt luid geapplaudisseerd door alle aanwezigen. En weer zien we terug op een sfeervolle dienst, die wordt afgesloten met gezamenlijk koffiedrinken.

Daarna blijven nog vele broeders en zusters samen in onze kerk voor een voortreffelijke lunch en aansluitend een spelletjesmiddag.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam