2015.07.12 Dienst in Veenkade

Previous
Next

Dienst in “de Veenkade”.

In het verpleeghuis “De Veenkade” in Veendam verblijven sinds vele jaren regelmatig broeders en zusters van ons.

Sommigen brengen er de laatste fase van hun leven door, anderen zijn er enige tijd om te revalideren.

In een reeks van jaren woonden er o.a. ; Br. E. Van Antwerpen, Zr. J. Hanenburg, Zr. Adele Korte, Zr. Plat, 
Br. J. Ridderbos, Familie Steven en Martha van der Veen, Zr. Reina van der Veen, Herder Wilbers enz., enz. Zij verbleven er tot aan het einde van hun leven.

In dit verpleeghuis wordt iedere zondagmorgen een oecumenische kerkdienst gehouden. Deze wordt telkens zeer goed bezocht. In april van dit jaar werd onze Zr. Annie Bosscher hier opgenomen om, na een operatie, te revalideren.

Naar aanleiding van bezoeken aan haar werden wij uitgenodigd om ook eens een kerkdienst te verzorgen. En zo werd besloten om de dienst van 12 juli niet te houden in onze eigen kerk maar in het verpleeghuis.

Veel vrijwilligers zorgden voor een hartelijke ontvangst. Tevens zorgden zij ervoor dat ca. 60 bewoners allemaal op tijd hun plaats hadden ingenomen. Enkelen werden met bed en al in de zaal gereden, anderen zaten in hun rolstoel en weer anderen konden zelfstandig hun plaats innemen. Ook was er een trouwe schare deelnemers uit verzorgingshuizen in de directe omgeving.

Aldus begon met ca. 40 broeders en zusters en 60 bewoners een dienst met als thema Lucas 18:8b. Maar als de Mensenzoon komt, zal hij dan geloof vinden op aarde?

Tijdens de prediking ging de voorganger nader in op “Leven naar het geloof”. Het zangkoor werd, in verband met de vakantieperiode, aangevuld met diverse broeders en zusters. Evenals bij de samenzang was de liederenkeuze van het koor afgestemd op het oecumenisch karakter van deze dienst.

Omdat onze Priester Bouwmeester wegens vakantie afwezig was, werd Priester i.r. K. Mulder gevraagd om mee te dienen. Daarbij ging hij nader in op de prediking en diende met name over de noodzaak van vergeven.

Alhoewel niet gebruikelijk in deze samenkomsten, werd ook zondenvergeving en Heilig Avondmaal gevierd. Ook veel bewoners namen hieraan deel.

Om te voorkomen dat de dienst hierdoor erg zou uitlopen werd het Heilig Avondmaal uitgedeeld door Herder i.r. Mulder, Pr. K. Mulder en de voorganger, Pr. H. Mulder.

Na afloop zong het zangkoor nog “De Heer is mijn licht, is mijn Heil en is mijn kracht”.

Zo beleefden we een bijzondere, sfeervolle morgen. Anders dan anders voor onze eigen broeders en zusters maar zo mooi met vele broeders en zusters in Christus. Daarbij werd na afloop door de koster direct gevraagd of we in 2016 ook enkele diensten zouden willen verzorgen.

Tot slot kregen alle aanwezigen nog koffie en cake aangeboden en werd er uitgebreid nagepraat.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam