2015.01.11 Een dienst met Evangelist Touw

Previous

Op zondag  11 januari 2015 dient evangelist Cor Touw uit Assen in onze gemeenschap.

Het woord uit Lucas 18:22 ligt aan deze  dienst ten grondslag. Het vertelt over het gesprek van Jezus met de rijke jongeman.

Bij aanvang van de dienst zingen we gezamenlijk  “Jezus staat steeds kloppend daar, laat uw Heiland in” (nummer 10 gemeentebundel).

De dienst gaat vooral over loslaten en opofferen. Duidelijk wordt dat ieder mens zijn eigen “zere plek” heeft. De plek (of houding) die hij los moet laten of op moet offeren. Bij de rijke jongeman was dat zijn bezit.

De evangelist komt  tijdens de prediking tot de conclusie dat vergeven ook loslaten is. En dat vergeven een geschenk is aan jezelf. Als de voorganger meedient gaat hij verder in op vergeven. “Vergeven is een eerste daad van opoffering” aldus de voorganger.

Tijdens deze dienst  wordt kort stil gestaan bij het heengaan van dierbaren uit onze gemeenschap.

Priester Maarten Jonker die exact 41 jaar geleden plotseling naar de eeuwigheid ging op de jonge leeftijd van 42 jaar en onze broeder Jan Komdeur die onlangs  in september  heenging en vandaag 67 jaar zou zijn geworden.

We zingen daarom gemeenschappelijk uit de oude bundel  “Scharen van ontslapen vrienden”.

Na de zondevergeving zingt het gemengd koor een passend lied, waarna het Heilig Avondmaal gevierd wordt. Ter afsluiting wordt de dank gebracht en wordt door het gemengd koor nog gezongen.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam