2015.02.15 50-jarig huwelijkszegen Fam. Orsel

Next

Tijdens de dienst van zondag 15 februari 2015 ontving familie Orsel de zegen op hun 50 jarig huwelijk. Alhoewel sinds 2003 woonachtig in Lelystad, wilden zij graag de zegen ontvangen in de gemeenschap waartoe zij tot 2003 behoorden en waar zij 50 jaar geleden de huwelijks zegen ontvingen.

Bij aanvang van de dienst zijn we met ruim honderd aanwezigen. Ook alle voorgangers en voorgangers in ruste uit ons district zijn namelijk uitgenodigd. 

Onze Oudste Den Hamer ging tijdens deze dienst voor. Hij diende uit Matteüs 14:27-29, waarin het handelt over de  boottocht op het meer van Genesareth. Bij aanvang zong het gemengd koor het mooie lied “Bij Vader thuis is ’t ons zo goed”.

In de prediking ging de Oudste onder meer in op “samen onderweg zijn”, Zowel in de zin van het huwelijk als in bredere zin. Na de prediking zingt het mannenkoor “Lichtstad met uw paar’len poorten”

Naast kinderen en kleinkinderen van familie Orsel is ook de gemeenschap Lelystad in deze dienst vertegenwoordigt. De voorganger van Lelystad, Priester Koerts Meijer, wordt uitgenodigd mee te dienen en geeft daarbij een mooi getuigenis van familie Orsel. Tot slot wordt nog mee gediend door onze voorganger.

Na de viering van het Heilig Avondmaal wordt familie Orsel uitgenodigd naar het altaar te komen om de zegen te ontvangen. Daaraan voorafgaand zingt het gemengd koor “ ’s Vaders grote liefde, heeft mij opgezocht”. Na de afdracht van de zegen ontvangt familie Orsel een boeket bloemen van zowel onze Apostel als van de gemeenschap. Deze worden overhandigd door familie Cor en Tinie Mulder (onze voormalige voorganger en zijn vrouw).

De sfeervolle dienst wordt diverse keren opgeluisterd met viool en dwarsfluit muziek (Trijneke vd Hee en Henk Kamphuis). Onder begeleiding van het orgel spelen zij o.a. “God is de liefde”.

Na afloop waren alle aanwezigen uitgenodigd voor koffie en gebak in “Borgerswoldhoeve”.

En zo zien wij weer terug op een feestelijke dienst met veel blije gesprekken na afloop.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam