2015.12.13 Derde Advent

Op 6 december werd een districtsdienst gehouden in onze Kerk te Tweede Exloërmond. Een dienst met een bijzonder karakter.

Nadat in de zomer enkele broeders startten met de voorbereidingen, stond deze dienst geheel in het teken van “die Deutsche Messe” van Franz Schubert.

Onder leiding van onze dirigent, br. B. Venema,  werd op schitterende wijze de gehele “Messe” ten gehore gebracht. De uitvoering werd verzorgt door een projectkoor, bestaande uit koorleden van alle gemeenschappen in ons district.

Centraal in de liturgie stonden de diverse liederen van de ”Messe”. In deze dienst ging Evangelist Touw uit Assen voor. Hij gaf daarbij o.a. een toelichting op de componist Schubert en de totstandkoming van de “Messe”. Ook werden de afzonderlijke liederen telkens toegelicht.

Slechts een maand eerder werd in Tweede Exlöermond een nieuw orgel  in gebruik genomen. Een schitterende gelegenheid voor de organist, br. Kees Ottens, om “zijn” nieuwe orgel te laten horen.

Voor aanvang van de dienst werden ook nog enkele liedjes gezongen door een kinderkoor. 

De belangstelling was overweldigend. Onze kerk zat helemaal vol,  ook veel gasten gaven gehoor aan de uitnodiging.  Onder leiding van br. W. Wollinga uit Assen werd een professionele video opname gemaakt van deze uitvoering. Deze zal later op DVD beschikbaar komen voor distributie.

En zo vierden we op een bijzondere wijze deze tweede adventszondag.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam