2014.10.26 Een bijzondere dag…

Next

Zondag 26 oktober is Herder Bor uit Hoogeveen na lange tijd weer eens  in ons midden. Ook zijn er kinderen uit Emmen en Winschoten om na de dienst gezamenlijk te repeteren.

Deze dienst staat in het teken van voorbereiding op de aanstaande ontslapendienst. De Herder dient uit Jacobus 5:15a  over de kracht van het gelovige gebed. Hij vertelt o.a. over een ooit door hem in een trein gevonden gedicht (“dagsluiting”) van Gerard Reve en leest dat ook voor:

Eigenlijk geloof ik niets,
en twijfel ik aan alles, zelfs aan U.
Maar soms, wanneer ik denk dat Gij waarachtig leeft,
dan denk ik, dat Gij Liefde zijt, en eenzaam,
en dat, in dezelfde wanhoop, Gij mij zoekt,  zoals ik U.

De Herder spreekt over  “twijfel” en over  “redding” en “verlossing” en over deze al of niet willen. Hij legt daarbij de verbinding met de onverloste zielen in de eeuwigheid.

De voorganger dient mee en gaat  nader in op voornoemde aspecten. Voorafgaand aan de zondenvergeving zingen we gezamenlijk het bekende “Ga mij niet voorbij,  o Heiland”. Naast samenzang en koor wordt ook gezongen door het mannenkoor en het kinderkoor. 

Na de dienst stelt de voorganger zr. Marga Bontjer voor aan de gemeenschap. Binnenkort komt ze in Veendam wonen en hij heet haar van harte welkom. Daarna drinken we gezamenlijk koffie.

Aansluitend gaat een grote groep broeders en zusters met een oldtimer bus een uitstapje maken.

Al met al een bijzondere dag.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam