2014.06.29 Kinderdag district Assen

Next

Op 29 juni werd de kinderdag voor het Asser district gehouden in Tweede Exloërmond. De dag begon om 10:00 uur. Eerste werd er samen gezongen. Daarna gingen de kinderen, verdeeld over twee groepen in verschillende workshops bezig met muziek.

De ene groep deed een ganzebordspel. Er lagen diverse instrumenten op het bord (groot laken met velden erop). Elke keer dat met dobbelstenen werd gegooid mocht iedereen zoveel stappen verder en het instrument op zijn veld pakken. Na elke beurt werd een liedje gezongen waarbij op het instrument mocht worden gepeeld.

De andere groep maakten zittend in een kring muziek met diverse instrumenten. Telkens werd een aantal plaatsen opgeschoven en konden ze met een ander instrument muziek maken bij een liedje dat samen werd gezongen.

Tussen door was er ook pauze en konden de kinderen diverse spelletjes samen doen. Ook werd er geknutseld aan letters die later allemaal achter het altaar werden opgehangen (tekst: Laat de kinderen tot mij komen). Ook kon er lekker worden gegeten en gedronken in de pauze.

’s Middags werd een speciale kinderdienst gehouden. Daarvoor was Oudste den Hamer naar Tweede Exloërmond gekomen. Tijdens de dienst werd door diverse kinderen op een muziekinstrument gespeeld. Ook verteld de Oudste hoe het volk van Israël uit Egypte vertrok en nog achterna gezeten werd door de boze Egyptenaren. Zelfs de paarden keken boos op het plaatje dat werd getoond. Priester van de Hee diende ook mee in deze dienst.



Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam