2014.06.15 Districtsapostel Rainer Storck

Previous

Op zondagmorgen 15 juni (Vaderdag) was Districtsapostel Rainer Storck in Veendam. Ook Apostel Peter Klene, Oudste Ruud Vis en vele andere ambtsdragers van het district Assen waren aanwezig.

Districtsapostel Storck begon de dienst met een opmerking over de altaarversiering bestaande uit diverse gereedschappen. Gelukkig, zo begon hij, had de voorganger van Veendam hem vooraf ingelicht over deze versiering m.b.t. Vaderdag. Had deze dat niet gedaan dan kon men denken dat er een onderhoud gepleegd werd en zou hij het als een uitnodiging beschouwen om mee te helpen.

Het bijbelwoord kwam uit Efeziërs 1: 16b-17: Daarom (...) noem ik u in mijn gebeden. Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de Vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u Hem zult kennen. 

Tijdens de dienst dienden Opziener Ruud Vis en Apostel Peter Klene ook mee. 

Later in de dienst, voor het avondmaal, werden de gereedschappen die voor het altaar lagen nogmaals aangehaald als voorbeeld. Deze kunnen niet helpen bij een verzoening. Je kunt met een kwast de wereld zo schilderen als je het zelf leuk vind, maar dat is nog geen verzoening. Ook kun je met de hamer op tafel slaan en zeggen dat er voortaan gebeurt wat jij zegt, dat is geen verzoening. Een uitgestoken hand, dat is het gereedschap van de liefde om tot verzoening te komen. Een uitgestoken hand laat ook zien dat je verder niets van plan bent, niets achter je rug verborgen houdt, maar enkel verzoening wil.

De voorganger van Veendam, priester Henk Mulder en de Districtsoudste Ben den Hamer ontvingen het avondmaal voor ontslapenen van Districtsapostel Storck.


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam