2014.12.19 Kerstconcert regiokoor Noord

Previous

Op vrijdagavond 19 december gaf het regiokoor een kerstconcert in onze kerk te Veendam .

Vanaf zeven uur stroomden koorleden en bezoekers binnen. Uiteindelijk konden we ca. 155 aanwezigen verwelkomen. Door publicatie in een plaatselijk weekblad waren er ook enkele bezoekers uit de omgeving die voor het eerst onze kerk bezochten.

Om half acht werd begonnen met het gevoelige lied Dona Nobis Pacem (Heer, geef ons vrede). Op werkelijk schitterende wijze werd dit vertolkt.

Daarna heette de Voorganger alle aanwezigen van harte welkom en ging hij voor in gebed. Na de aansluitende samenzang werd een zeer afwisselend programma ten gehore gebracht. Zowel bekende als minder bekende liederen Engels- Duits- en Nederlandstalig, stonden op het programma.

Naast enkele zeer gevoelige liederen was er ook volop ruimte voor lofzang. Persoonlijk heb ik erg genoten van de prachtige uitvoering van “Als de Heiland zal verschijnen”. Maar ook “Go, tell it on the mountain” werd op zeer enthousiaste wijze ten gehore gebracht.

Naast gemengd koor werden ook enkele liederen vertolkt door een vrouwen sextet. Klasse! Kortom, zeer veel variatie, zowel in muziekkeuze alsook in de uitvoering.

Tot slot werd het concert afgesloten door samen te zingen “Ere zij God in de hoge”. Dit, nadat één van de koorleden de dirigente, Nelleke Kuipers, een bos bloemen en een presentje van de koorleden overhandigde. Na vele jaren dit koor geleid te hebben, heeft zij moeten besluiten de “baton” over te dragen.

Na afloop ontvingen koor, dirigenten en toetsenisten een hartverwarmend applaus. De avond werd afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje waarbij vele gesprekken plaatsvonden. 
Al met al een avond om met heel veel plezier aan terug te denken.

Henk Mulder

Kerstconcert2014


Alle foto’s op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd © NAK Veendam